Endonezya'da bir belediye başkanı, emzirme ve eşcinsellik arasında ilişki olduğunu iddia etti. Belediye başkanına göre, yetersiz beslenme eşcinselliğin temelinde yatıyor.

Tangerang'da gerçekleşen bir gebelik konferansına katılan belediye başkanı, "Sağlıklı ve akıllı Endonezyalı çocuklar yaratmak için en önemli şey, en başından itibaren beslenme, özellikle de emzirme" ifadelerini kullandı. 

Başkan Arief R. Wismansyah, LGBT'lerin neden arttığını merak etmeye gerek olmadığını söyledi.

'EŞCİNSELLİK PSİKİYATRİK HASTALIKTIR'

Endonezya'da eşcinsellik yasal olmasına rağmen, LGBT bireyler muhafazakar kanadın artan tepkisiyle karşı karşıyalar. Ülkedeki Jakarta Post gazetesi, Endonezya Psikiyatristler Derneği'nin son kararıyla birlikte eşcinselliği zihinsel bir bozukluk olarak nitelediğini duyurdu. Derneğin üyelerinden Suzy Yusna Dewi; "Biz gerçekten onları önemsiyoruz. Tedavi edilmediği takdirde, bu cinsel eğilimler toplumda yaygın olarak kabul gören bir durum haline gelebilir" dedi. Endonezya kültürüyle eşcinselliğin bağdaşmadığını belirten Dewi, eşcinselliği bir çeşit "bağımlılık" olarak da tanımladı ve tedavi edildiğinde geri dönüşün olabileceğini söyledi.

Derneğin Ruh Sağlığı ve Ruhsal Bozukluklar Tanı Kriterleri rehberine göre, homoseksüeller ve biseksüeller psikiyatrik bozuklukları olan kişiler, transseksüeller ise zihinsel bozukluğu olan kişiler olarak sınıflandırılıyor.

Ülkedeki bir başka haber sitesi Republicka , Bilgi ve İletişim Bakanlığı sözcüsü İsmail Cawiduise LGBT temalı emojilerin yasaklanabileceğini duyurdu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr