Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ataşehir'deki Sheraton Otel'de Ensar Vakfı tarafından düzenlenen etkinlikte konuştu.

Emine Erdoğan, "Ben bu ülkede Kürt, Ermeni, Laz, Çerkez meselesi olduğunu düşünmüyorum" dedi. Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Bu ülkenin statükolarına karşı bir savaşa girdik ve millet olarak kazandık. Şimdi bu etkin mücadeleyi, küresel güçlerin topraklarımız üzerindeki niyetlerine karşı sürdürmek durumundayız. Ben bu ülkede Kürt, Ermeni, Laz, Çerkez meselesi olduğunu düşünmüyorum. Bu ülkede bizi parçalamak isteyen bazı şer odakları sorunu vardır. Bunu da düştüğümüz yerden kalkarak, halklar olarak yeniden birbirimize tutunarak çözeceğiz."

"Coğrafyamız bu kadar çok sorunla mücadele ederken, Türkiye güçlü iradesiyle hala dimdik ayaktaysa, bunu, insani duruşun getirdiği berekete, masum ve mazlumların dualarına borçluyuz."

"Düşünebilen, toplumu anlayabilen bir nesil ancak sanat eğitimi ile mümkündür. Bu nedenle, çok isabetli bir kararla sanata olan desteği artırmalı, çocuklarımızı musikiden görsel sanatlara, edebiyattan klasik sanatlara yatkın biçimde yetiştirmeliyiz." 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr