Ekvador Dışişleri Bakanı Ricardo Patino, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının Erdoğan karşıtı göstericilere müdahalesine ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Devlet Başkanı Rafael Correa’nın misafiri olarak enstitüde (IAEN) bulunan yabancı bir ülke liderine hakaret edilmesinin “utanç verici ve saygısızca” olduğunu söyledikten sonra sözlerine,  "Kurumsallığımızı ve Ekvador'un egemenliğini savunmak için hareket edeceğiz, protesto notası vereceğiz ve Türk hükümetinin açıklamalarını ve cevabını bekleyeceğiz." diye devam etti.

Patino, Türk korumaların Ekvador polisinin işine karışmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Ekvador Dışişleri Bakanı, bazı insanların tekme atılarak “etkisiz hale getirildiğini” hatırlatarak, “Ekvador'da ifade özgürlüğü var ve Türkiye'nin güvenlik güçleri bu ülkede kendilerini ifade eden insanlara müdahale edemez.” dedi.

Ekvador Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sayfasında da Türkiye'nin Quito Büyükelçisi Korkut Güngen'in bakanlığa çağırıldığı ve olaydan duydukları rahatsızlığın iletildiği belirtildi.

Ekvador'dan Türkiye'ye Erdoğan tepkisi: Mazur görülemez

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr