İçişleri Bakanı Efkan Ala, "yeni güvenlik konseptini" Milliyet’e anlattı. Cizre, Sur, Silopi gibi operasyonların yapıldığı ilçeler başta olmak üzere birçok kentte mahallelere polis merkezleri oluşturulacağını belirten Ala, “Sokak sokak, mahalle mahalle kimin sorumlu olduğu, görevlisi kim, sorumlusu kim belli olacak, böyle bir anlayışa geçiyoruz” dedi. 

Ala operasyonların bitmediğini "Yüksekova’da Nusaybin’de Şırnak’ın merkezinde bazı mahallelerde yine bu çukurlar var. Yine barikatlar konulmuş durumda. Şimdi buralar da temizlenecek. Belli bir planlama ile yapılıyor" derken "HDP’ye oy veren, terörün çözülmesini isteyen milyonlarca insan var. Teröristlere yardım eden, teröristlerle irtibatı tespit edilmiş milletvekillerine ilişkin prosedür Meclis’e gelecek ve milletin hissiyatının Meclis’e yansıyacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

Ala'nın açıklamaları bu şekildeyken akıllara İmralı Notları kitabında Ala'ya yönelik destek açıklamaları yapan HDP'li İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder geldi:

(Efkan Ala'ya ilişkin) İ. Baluken: Olumlu bir görüşme olduğunu söyleyebiliriz. Bu gö­rüşmenin de entelektüel ve analiz düzeyi diğer hükümet görüşmelerinin ötesindeydi. 

S. S. Önder: Kabine saçma sapan yetersiz insanlarla dolu. O gece Efkan Bey bir televizyon programırıdaydı. Çok sağlıklı analizler yaptı. Kabinede bu tarz perspektif sahibi insanların çoğalması süreç açısından da olumlu bir şey olacaktır. 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr