Dünya basını Ankara'da gerçekleşen 28 kişinin öldüğü saldırıya geniş yer verdi. 

THE GUARDİAN: Haberde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "birlik" ve "kararlılık" mesajlarına yer veren The Guardian, son 18 aydır Türkiye'nin IŞİD saldırılarıyla sarsıldığını, kimi kaynakların bu saldırının arkasında da IŞİD'in olduğunu söylediğini yazdı. Ancak haberde Türkiye'nin PKK'ye karşı "topyekûn saldırı" içerisinde olduğunu da belirterek, saldırının buna karşılık yapılmış olabileceği de söylendi.

CNN: Saldırıyı hiçbir grubun sahiplenmediğini yazan CNN, olayın arkasında IŞİD veya PKK'nin olabileceğini iddia etti. Haberde Türkiye'nin karşılığının sert olacağına dair görüşlere de yer verildi.

NEW YORK TİMES: Erdoğan'ın Suriye'deki savaşın halinden memnun olmadığını belirten New York Times, Kürtlerin ilerleyişinden rahatsız olan Erdoğan'ın Suriye'deki Kürtleri bombaladığını yazdı. Saldırının buna karşılık yapılmış olabileceği söylenen haberde, saldırının biçiminin eski PKK saldırılarını hatırlattığı öne sürüldü.

INDEPENDENT: Independent, saldırıyı hiçbir grubun üstlenmediğini, ancak IŞİD'in Türkiye'de saldırılar gerçekleştirildiğinin bilindiğini yazdı. Haberde Suruç saldırısı hatırlatılırken, Türkiye'nin PKK'ye karşı operasyonlarını artırdığı da söylendi.

BBC: BBC tarafından yapılan haberde, Türkiye'de benzer saldırıların yakın zaman içerisinde de gerçekleşmiş olduğu hatırlatıldı. BBC saldırıyı IŞİD veya PKK'nin yapmış olabileceğini söylerken, iki örgütün de Türkiye'ye saldırmak için sebebi olduğunu belirtti. Haberde saldırının iyi planlanmış olduğuna dikkat çekilirken, Türkiye'nin başka büyük saldırılar beklediği de belirtildi.

DEUTSCHE WELLE: Deutsche Welle, saldırıyı PKK'nin mi yoksa IŞİD'in mi yaptığının bilinmediğini söylerken, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un saldırganların bulunması yönündeki açıklamalarına yer verdi. Haberde Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in destek mesajı da yer aldı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr