Dünya Barış Konseyi Avrupa Bölge Toplantısı, Portekiz'in evsahipliğinde yapıldı.

Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs, İrlanda, Finlandiya, Fransa, Türkiye, Yunanistan barış örgütleri katılımıyla ve “Avrupa Halklarının Barışı İçin NATO’ya Hayır” sloganı ile düzenlenen toplantı, Dünya Barış Konseyi Başkanı Brezilyalı Socorro Gomez’in ve Yürütme Sekreteri Yunanistanlı İraklis Çavdaridis tarafından yürütüldü.

8-9 Temmuz 2016’da Polonya’nın Varşova kentinde yapılacak olan NATO zirvesini ana konu edinen Avrupa bölge toplantısında, Avrupa’da barışı savunan aktivistlere ve kuruluşlara “Barışa Evet, NATO’ya Hayır” çağrısında bulunma kararı verildi ve ortak eylem planı çıkartıldı.

İki gün süren toplantının diğer önemli başlıkları ise Avrupa’da ve dünyada değişen durumun temel özellikleri ve barış örgütlerine müdahale, silahlanma yarışının sonlandırılması, yabancı askeri üslerin kaldırılması, nükleer silahların ve kitle imha silahlarının yok edilmesi, Rusya Federasyonu’nu kuşatma stratejisinin bir parçası olarak NATO’nun ve ABD’nin Kuzey Avrupa’daki yükselen varlığına karşı mücadele; emperyalist saldırıların mağduru olan halklar ile dayanışmaydı.

Avrupa barış örgütleri tarafından, Avrupa’daki barış hareketini güçlendirmek adına "Savaşa hayır! Mültecilerle dayanışma!", "Tüm nükleer silahların yok edilmesi için mücadele", "Açlık grevindeki Batı Sahra mahkûmları ile dayanışma", "Brezilya ile dayanışma" ve "Küba ile dayanışma" kararları da alındı.

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr