Anayasa Mahkemesi (AYM), Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmesi Can Dündar ile Erdem Gül'ün yargılanması ve tutukluluğuyla ilgili "hak ihlali" kararı verdi. Bu kararla birlikte 92 gündür tutuklu bulunan iki gazeteciye tahliye yolu görünmüş oldu. AYM'nin kararı sosyal medyada gündem olurken , yandaşları kızdırdı.

AKP yandaşlığıyla bilinen Fatih Tezcan, Twitter'dan "AYM (Abdullah'ın Yasa Mahkemesi), Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluk halleri için 'Hak ihlali var' dedi. İhanet hakkında ihanet karar!" diye yazdı. Tezcan, “Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki skandal AYM Kararı, 2 şeyi net ortaya koydu: 1-A.Gül'e kesinlikle güvenilemez. 2-Casusluk artık serbest” ifadelerini kullandı.

Kamuoyunun "Hürriyet saldırganı" olarak tanıdığı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın ise, yine Twitter'dan "Artık casusluk serbest yani, öyle mi?" diye sordu.

Son dönemde AKP yandaşlığında, attığı manşetlerle bayrağı kimseye bırakmayan Güneş Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Turgay Güler ise, "Türkiye 'de casusluk bundan böyle serbest artık!!!" diye yazdı.

AYM, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında kararını verdi: Tahliye yolu açıldıKaynak: Haber.sol.org.tr