Barış İçin Akademisyenler Girişimi'nin "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildirisini imzalayan 3 akademisyen adliyeye sevk edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza atan ve İstanbul'da ikamet eden toplam 733 akademisyenin geçtiğimiz hafta başından itibaren ifadelerinin alınmasına başlanmıştı. Soruşturma kapsamında savcılık, Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Kıvanç Ersoy ile bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi Muzaffer Kaya ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğretim üyesi Meral Camcı hakkında dün gözaltı kararı verdi. Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından "terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Meral Camcı'nın ise yurtdışında olduğu belirlendi.

Bildiriyi imzalayan 3 akademisyen gözaltına alındı

BUGÜN ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Vatan Caddesi'nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen 3 akademisyen, bugün Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE DESTEK AÇIKLAMASI

3 akademisyenin savcılığa sevk edildiği sıralarda adliye önünde toplanan ve çoğunluğu akademisyen olan yaklaşık 100 kişi, destek açıklamasında bulundu. Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fatma Gök, "Bugün barış isteyen akademisyenler olarak Çağlayan Adliyesi'ndeyiz çünkü arkadaşlarımız, kendilerini fikirle ifade ettikleri için emniyetteler şu anda. Onları bekliyoruz. Söylediklerinin biz de arkasındayız ve arkadaşlarımızın; barış isteyen, 'çocuklar ölmesin, ülkemizde barış içinde yaşayalım' diyen arkadaşlarımızın biran önce bırakılmalarını istiyoruz. Biz de bunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.


Kaynak: Haber.sol.org.tr