Yeni yapılan bir araştırma, doğum kontrol yöntemlerini kullanan çiftlerin daha fazla seks yaptığını gösterdi.

ABD'li araştırmacıların evli ve bekar kadınlarla yaptığı çalışma, doğum kontrol yöntemlerini düzenli kullanan kadınların, kullanmayanlara göre 3 kat daha fazla seks yaptığı sonucunu verdi.

Araştırmayı yapan ekipten John Hopkins Üniversitesi Halk Sağlığı birimi, doğum kontrolün gebelik riskini ortadan kaldırarak cinsel hazzı artırdığını belirtti.

Çalışmaya 2005'ten bu yana 210 bin cinsel olarak aktif kadın dahil edildi. Kadınların hepsi doğurganlık evresinde, evli ya da bekar ancak düzenli ilişkileri olan 47 farklı ülkeden olacak şekilde seçildi. Kadınlara son 4 hafta içinde kaç kez seks yaptıkları ve doğum kontrol yöntemi kullanıp kullanmadığı soruldu. 

AMAÇ GÜVENLİ VE SAĞLIKLI CİNSEL YAŞAM

Doğum kontrol yöntemi kullanan kadınların yüzde 90'ı soruya evet, kullanmayanların ise yüzde 72'si hayır yanıtını verdi. Veriler 20-29 yaş aralığında, gelecek 2 yıl içinde çocuk doğurmayı planlayan, daha eğitimli kadınların ise cinsel olarak daha aktif olduğunu gösterdi. 

Araştırma ekibinde bulunan doktor Suzanne Bell, "Kadınların çocuk doğurmak ve gebelikle cinsel yaşamlarını ayırabildiği daha sağlıklı ve güvenli bir seks deneyimleri olmasını istiyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Çalışma, önümüzdeki günlerde Endonezya'da yapılacak Uluslararası Aile Planlaması Kongresi'nde sunulacak

Kaynak: Haber.sol.org.tr