Okul sütü dağıtımının durdurulmasına ilişkin olarak Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda, söz konusu kararın, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün talebiyle alındığı bildirildi. Açıklamada, dağıtımın yapılıp yapılmayacağına dair talimatın beklenmesi istendi.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından merkez Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde tespit edilen 37 okulda öğrencilere dağıtılması için gönderilen, 'Aynes 43 Parti' nolu sütlerin dağıtımının yapılmaması istendi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yazısında, şöyle denildi:

"İlimiz merkezinde bulunan okullara dağıtılan Aynes 43 Parti No'lu sütlerin dağıtımının durdurulması gerektiği Diyarbakır Gıda Tarım ve HayvancIık İl Mudürlüğü tarafından bildirilmiştir. Söz konusu sütlerin dağıtıldığı okulların listesi ekte gönderilmiş olup, konu ile ilgili olarak okul mudürlüklerinin ivedilikle bilgilendirilerek öğrencilere dağıtımının yapılmaması ve sütlerin ileriki zamanda dağıtılıp dağıtılmayacağı ile ilgili talimatın beklenmesi hususunda gereğini önemle rica ederim."

Kaynak: Haber.sol.org.tr