7 Haziran seçimlerinden iki gün önce Diyarbakır'daki HDP mitingi sırasında gerçekleşen bombalı saldırıda iki bacağını birden kaybeden genç sinemacı Lisa Çalan'a protez alınması için kampanya başlatıldı.

28 yaşındaki Çalan'ın patlamanın ardından geçirdiği ameliyat ve tedavi sonrasında protez bacağa ihtiyacı oldu. Ancak protez bacağın ücreti devlet tarafından karşılanmadı. Türkiye'de protezlerin maliyeti çok yüksek olduğu için Almanya'nın yolunu tuttu.

7 BİN TOPLANABİLDİ

Buradaki tedavi sürecinde ülkede yardım kampanyası başlatıldı ancak bu kampanyada 7 bin TL toplanabildi. Çalan'ın tekrar yürüyebilmesi için gerekli olan miktarsa 400 bin TL. 

Protez takılana kadar vücudunun proteze uyumlu hale gelmesini sağlayacak 2 aylık bir tedavi süreci olacağı düşünülüyordu ancak doktorlar, kaslarının ve vücudunun şimdiden proteze uygun olduğu ve protezin hemen takılabileceğini söyledi.

Bu arada takılacak protezlerin taksitlendirilmesi talep edildi ve firma tarafından bu talep kabul edildi. Doktorları Çalan'ın protezleri takmazsa kaslarının zayıflayabileceğini ve proteze uygunluğunu kaybedebileceğini belirtti.

Kaynak: Haber.sol.org.tr