Diyarbakır çevre yolunun Elazığ-Şanlıurfa bağlantısı üzerinde bulunan yüksek güvenlikli D Tipi Cezaevi'nden kaçtıkları ortaya çıkan 6 PKK'li mahkumun firari ile ilgili soruşturma sürüyor. 

'nın haberine göre, şimdiye kadar resmi bir açıklama yapılmazken, PKK'li mahkumların firar etmek için sağanak yağış ve sisin görüş uzaklığını düşürdüğü 5 Mart gecesini seçtikleri belirtildi. PKK'li 6 mahkumun havalandırma tünelinden yararlandıkları ve daha sonra çarşafları birbirine bağlayarak yüksek duvardan atlayıp tarlalarda izlerini kaybettirdikleri ifade edildi. Sağanak yağış nedeniyle firarın gerçekleştiği gece cezaevi alarm sisteminin bozulduğu ve sürekli çaldığı öne sürüldü. 

ÜÇÜ DAHA ÖNCE DE KAÇMIŞ

Firar eden mahkumların yakalanması için operasyonlar sürerken, iletişimde oldukları kişilerin adreslerine baskınlar düzenlendiği öğrenildi. Ayrıca firar edenler arasında bulunan üç mahkumun iki yıl önce Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan 18 PKK'li mahkum arasında olduğu ancak bir gün sonra yakalandıkları öğrenildi. 

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr