Eğitimde gericileştirme hamleleri Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde ilerliyor.

Bugün Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından "Eğitimde İşbirliği Protokolü" imzalanırken işbirliği kapsamıda olan ilk başlığın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınlarının MEB'in "Eğitim Bilişim Ağı" üzerinden öğrencilere sunulacak olması oldu.

Eğitimde 4+4+4 ve imam hatipleştirme atağı sonrası her okulu birer imam hatip haline getiren AKP, şimdi de Diyanet üzerinden öğrencilere yüzlerce dini kitap sunacak.

Eğitimde bilimin tamamen dışlandığının göstergelerinden de biri olan bu hamle sonrası biz de Diyanet'in yayınlarından bazılarını hatırlatmak istedik:

Kitabımı öğreniyorum, Dinimi öğreniyorum, Peygamberimi öğreniyorum, Dinimi öğreniyorum, Allah'a iman ediyorum, Dini değerler serisi, Çocuklar için kuran terimleri sözlüğü Diyanet'in yayınlarından sadece bazıları...

TÜM YAZILI VE GÖRSEL YAYINLARI OLACAK

Konuya ilişkin ulaştığımız Diyanet İşleri Başkanlığı'nın basın birimi, protokole hangi yayınların dahil edileceğinin site üzerinden ilan edileceğini iletti. Kısa süre sonra protokole ilişkin anlaşma haberi kurumun sitesine konulurken "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm yazılı ve görsel yayınları, Bakanlığın sosyal eğitim platformu Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) dâhil edildi" ifadeleri yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ne işe yarar?

Müftülük-Milli Eğitim ele ele: Okul-cami bütünleşmesi projesi!

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr