Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, AKP provokasyonlarıyla gündeme gelen, üniversitelerdeki gerici uygulamalara asılsız iddialarla destek verdi.

Yine bir üniversitede yapılan cami açılışında konuşan Görmez,  "Tüm medeniyetler üniversite mabetlerden çıkmıştır. Mabet ve üniversitenin içi içe olması akıl ve kalbin ayrılmayacağı anlamına gelir. Din ile bilim arasında çelişki olmayacağı anlamına gelir. Bugün dünya zor bir süreçten geçiyor. Çünkü yeryüzünü imar edenler bir de tahrip edenler olacak. Tahrip edenleri tamamen ortadan kaldırmak mümkün değil ama bize düşen tüm tahripkar çabalara rağmen yeryüzünü imar etmekte ısrarcı olmaktır. Biz yeryüzünü imar etmekle mükellefiz" dedi.

Camilerin varlık sebebinin sadece namaz kılma mekanı olmadığını öne süren Görmez, "Cami müminleri imar eden bir mekandır. Cami iman mekanı, birlik mekanıdır. Camiler istiklalimizin simgeleridir. O tartışmaları gerilerde bırakmalıyız. Bir zamanların birtakım endişeler ve korkular üzerinden birbirimizi nasıl üzmüşüz diye acı acı hatırladığımız anılar olarak tarihe gömmeliyiz. Üniversite içinde cami olur mu olmaz mı? Öğrenciler namaz kılar mı kılmaz mı gibi tartışmaları bu ülkenin tarihin acı hatıraları olarak görüp asla tartışmamalıyız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr