Gerici, yandaş ve hedef gösterici yayınlarıyla tanınan Akit "gazete"sinin yazarı Abdurrahman Dilipak, CHP'nin adındaki "cumhuriyet" sözcüğünün "cumhuriyetçi" olarak değiştirilmesi gerektiğini yazdı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut'un İş Bankası'yla ilgili iddialarının ardından bugün de Abdurrahman Dilipak köşesinde İş Bankası'yla ilgili inceleme yapılması gerektiğini savundu. "Bugün ya da yarın bu iş patlayacak" diyen Dilipak, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, BDDK ve yargıyı, İş Bankası'nda inceleme yapmaya çağırdı.

İş Bankası geçen hafta bankaya el konması mesajı veren Yiğit Bulut'un iddalarının "suç teşkil ettiğini" duyurmuştu.

Dilipak da bugün Akit'teki köşesinde "İş Bankası konusu" başlıklı yazısında, "Bu konunun bir an evvel çözülmesi gerek. Bu iş böyle devam edemez. Anayasa değişince yasalar değişirken bu garabetin de bir an önce sona erdirilmesi gerekir. Sorun İş Bankası’nın kuruluşu ile ilgili. Ortaklık yapısı ve buna bağlı olarak yönetime yansıyan bir sorun sözkonusu. İşin tabi bir de siyasi, hukuki yönü var" dedi.

Dilipak, CHP ile ilgili şu iddialarda bulundu: 

"Bir parti bir bankanın yönetim kuruluna nasıl üye atar... Bu ayrıcalıklı bir konum. Kılıçdaroğlu konuşurken mangalda kül bırakmıyor ama bu konulara gelince sesi çıkmıyor. Demokratik bir ülkede 'cumhuriyet' partisi olabilir mi! Adlarını 'cumhuriyetçi' olarak değiştirip imtiyazlı konumdan çıksınlar... Yani parti programı, anayasanın başlangıç maddelerini oluşturan, resmi ideolojiyi temsil eden, herkesin ona bağlılık andı içmek zorunda olduğu bir partiden söz ediyoruz. Onun genel başkanı da çıkmış bize demokrasi vaazı veriyor. O hangi ya da nasıl bir demokrasi ise."

"Asıl meselemiz CHP değil, İş Bankası" diyen Dilipak, "İş Bankası’nın mali yapısını Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, TBMM, Maliye, BDDK elemeye almak zorunda" diye öne sürdü.

Kaynak: Haber.sol.org.tr