Güneydoğu'nun en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden biri olan ve özelleştirme sonucu Eksim Yatırım Holding'e devredilen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'nin (Dicle EDAŞ) Şanlıurfa'daki Arıza Bakım, Elektirik Onarım personelleri Asgari Ücret Komisyonu'nun belirlediği asgari ücret maaş farklarını Eksim Yatırım Holding'in ödememesi, yol ve yemek ücretlerinin karşılanmaması ve 55 gündür maaş alamamaları sebebiyle grevde.

Grevin ikinci gününde, grev sözcüsü Mehmet Karakuzu'yla konuştuk.

Grev ne durumda işçilerin katılım oranı nasıl?

Mehmet Karakuzu: Biz burda at pazarlığı yapmıyoruz hak ettiğimiz hakkımızı emegimizin karşılığını istiyoruz şehir merkezi ve ilçelerde çalışan personellerin tamamı iş bırakma eylemine katılıyor. Şehir merkezinde 150'ye yakın personel çalışıyor ilçeler ve diger alt kollarla birlikte 900'e yakın personel var.

Hangi koşullar size grev kararı aldırdı?

Mehmet Karakuzu: Asgari ücret maaş farkının ödenmemesi zamlar ilgili verilen sözlerin yerine getirilmemesinden dolayı 56 gündür maaş almıyoruz. Ocak başında maaşlara yansıması gereken asgari ücret artışı yansıtılmadığı için grev kararı aldık.

İşçiler direnişte kararlı mı?

Mehmet Karakuzu: Evet işçiler ücret farklarını alana kadar direniş devam edecek. Oluşabilecek her hangi bir elektrik arızasına bu süreç içersinde müdahale edilmeyecek sadece acil durum gerektiren durumlarda müdahale edilecek.


Kaynak: Haber.sol.org.tr