HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin'de yapılan mitingde Başbakan Ahmet Davutoğlu'na tepki gösterdi. Demirtaş, "Ey Davutoğlu vallahi sen gün yüzü görmeyeceksin. Bu yaptığın zulümlerin altında kalacaksın. Zulüm saraylarınız yıkılacak" dedi.

Demirtaş, konuşmasında Suriye'deki ateşkese değinerek Davutoğlu'na şöyle seslendi: 

'ATEŞKESİ DESTEKLİYORUZ'

"Bizler Suriye'deki ateşkesi parti olarak destekledik. Herkesi de bu ateşkese uymaya davet ettik. Silahlar sussun istiyoruz. Peki bütün dünyada ateşkesi tanımayacağız Suriye'deki ateşkesi tanımayacağız diyen kim oldu biliyor musunuz? İki kişi. Biri Davutoğlu biri de El Nusra. İnsanlar duyduklarına gerçekten inanamıyor. Bak savaş Suriye'de ölenler, evi yakılıp yıkılanlar memleketine ülkesini terk etmek zorunda kalmış Suriyeli, Suriye'nin tamamı Sur ve Cizre'deki gibi harabe olmuş."

"Halep, Şam, dünyanın en güzel şehirleri harabe olmuş. Şimdi bir ateşkes umudu çıkmış. Silahlar susacak. Herkesten önce Davutoğlu bağırıyor. Ateşkes olmaz diyor. İnsan gerçekten bazen duyduğuna inanamıyor. Ya sen Suriye'de savaşan taraf değilsin. Suriye'de senin ordun yok. Senin askerin yok. Kimse sana ateşkes çağrısı da yapmamış. Ama ateşkes istemiyor. Çünkü onun besleme çeteleri orada savaşıyor. IŞİD tecavüzcüleri orada savaşıyor. O yüzden ateşkesi kabul etmiyor."

'ELİNDEN GELSE 3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKARACAKSIN'

"Ateşkese herkes uydu, Davutoğlu'nun beslediği çeteler ateşkese uymuyor. Çünkü talimatı Ankara'dan aldılar. 'Ateşkesi kabul etmiyoruz' diyerek Davutoğlu'ndan talimat aldıklarını açık bir şekilde ortaya koydular. Şimdi Suriye'de barış istemiyorsun, ülkede barış istemiyorsun, elinden gelse bütün dünyayı savaşa sürükleyip 3. Dünya savaşını çıkaracaksın. Ama sonra da suçlu biz olacağız. Böyle bir iki yüzlülük olur mu? Asla bu suçlamaları kabul etmiyoruz."

'EN GERİCİ, EN KATLİAMCI BAŞBAKAN'

"Ey Davutoğlu. Vallahi sen gün yüzü görmeyeceksin. Biz barış meydanına başımız dik çıkacağız çünkü ölümlere sessiz kalmadık, ölümler arasında ayrım yapmadık. Ölenlerin hepsi bu ülkenin evladı. Siz ne yapacaksınız ey Davutoğlu. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en katliamcı, en zalim, en gerici başbakanı, cenazeden bile intikam almaya çalışan başbakan olarak tarihe geçtin sen artık. Kalın kalın kitaplar yazmışsın ya. Senin hakkında yazılan tek sayfalık bir kitap olacak. O kalın kitaplarına karşılık olarak tarih seni tek sayfalık kitapta yazacak. Zalim Başbakan bu diyecekler."

Kaynak: Haber.sol.org.tr