HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Kartal Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gezi Dayanışması" etkinliğine katıldı.

Gazi olaylarının da yıl dönümü olduğunu anımsatan Demirtaş, bunun katliam olarak ifade edildiğini, aslında direniş olduğunu savundu. "Zulmün bulunduğu yerde direniş olduğunu" dile getiren Demirtaş, artık bunların hesabının sorulduğunu görmek istediklerini ifade etti.

Demirtaş şöyle devam etti:

"Parlamentodan başlayarak belki. Parlamentoda bize dayatılan, bizim şahsımızda halklarımıza dayatılan gericiliğe, yobazlığa, faşizme, savaş politikalarına karşı Parlamentoda yüreği halk için, halktan yana, ezilenler için, emekten yana, ötekileştirilmişler için atan her kardeşimizin el ele vermesi lazım. CHP'de var biliyorum, partimde var biliyorum. Bugün el ele veremeyeceksek... İttifaktan söz etmiyorum, bir birleşmeden söz etmiyorum, omuz omuza, yan yana yürümekten söz ediyorum. Her yerde bunu yapmanın zamanı geldi, geçiyor. Annelerin talimatı, şehitlerimizin emri budur. Yapacaksak eğer geciktirmeyelim. Bu son derece mümkündür. Bu zor değildir, lüks değildir, tarihi bir zorunluluktur."

Programa, TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de katıldı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr