Devam eden çatışma ve operasyonlara ilişkin açıklamada bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Ortada tam bir siyasi basiretsizlik var. Ülke kaosa sürüklenme noktasına getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Hükümet bunların hesabını vermemek için parlamentoyu işlevsiz kıldı, kapattılar Parlamento’yu" diyen Demirtaş şöyle konuştu:

Türkiye’de artık Türkiye Büyük Millet Meclisi diye bir kurum yoktur. Ya kapalı, ya da AKP grubu tarafından işlevsiz hale getirilmiştir. Bununla şu denmek isteniyor bakın Parlamento işlevsiz demek ki Başkanlıka geçmemiz lazım. Başkanlık olmazsa kaos, felaket olur. Bunu her gün ölümler pahasına ülkeye yaşatıyorlar.

Türk toplumu eminim şunu hissediyor; ülkem tehdit altında, vatanım bölünmek üzere dolayısıyla şehit vermek gerekirse de şehit veririz diye düşünenler vardır. Bunu çok anlayabiliyoruz. Biz de bu ülkenin evlatları, yurttaşlarıyız. Tabii ki ülkemiz tehdit altında efendim düşman saldırısı altında olsa hep birlikte savunalım. Böyle bir durum yok. Kürt sorunu, iç sorunu, demokratikleşme sorunu müzakere ile çözülebilecek bir konu iken hükümet ısrarla savaşı dayatıyor ve ölümler bu yüzden ortaya çıkıyor diyoruz. İnsanlar vatanı için elbette ölürler. Kürtler de Türkler de vatanı için ölür. Hepimizin ortak vatanı tehdit altında olursa her birimiz canımızı ortaya koyalım. Ama AKP iktidarı ve başkanlık için sarayın geleceği ve saltanatı için hiç kimse ölmek zorunda değil. Kusura bakmasınlar biz canımızı vermeyiz. Böyle bir şey için kimse canını vermez. Mevcut durum budur.

Özerklik röportaj dizisi -1 / Hüseyin Aygün: Kürt siyasi hareketinde ciddi bir Erdoğan sevicilik var

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr