HDP ve DBP heyeti, Cizre'deki operasyonlarda yaralanıp, 12 gündür bir binanın bodrum katında hastaneye kaldırılmayı bekleyen ve 4 gündür de kendilerinden haber alınamayan yaralıların alınması için sürdürdükleri girişimlere ilişkin Mardin'de basın toplantısı düzenledi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve Ali Atalan, Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak yer aldı.

Toplantıda konuşan Selahattin Demirtaş, sokağa çıkma yasaklarının ortaya çıkarttığı insan hakları ihlalleri ve trajedilerin son bulması konusunda parti olarak yoğun bir çaba içinde olduklarını belirtti. 

Çatışmalı ortamın son bulması için parti olarak ellerinden geleni yaptıkları ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden Demirtaş, partilerinin bu tutumuna rağmen, hükümetin hiçbir şekilde vicdani, hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi. 

Demirtaş, kendisinin de içinde yer alacağı bir heyet ve gönüllü sağlıkçılar ile Cizre'ye giderek o binaya girip yaralıları alma taleplerini olduğunu da ifade etti. Demirtaş, şöyle konuştu:

"Ortaya çıkacak tablo hiçbir şekilde geri dönülmeyecek bir köprü yıkılmasına yol açabilir. Müzakereden çözümden bir daha bahsetmenin yolu bile kalmayabilir. İnsani beklentiyi karşılayacak bir cevap vermeniz gerekiyor. Hiçbir spekülasyona mahal vermemek adına ben ve sağlık ekibi o binaya gitmek istiyoruz. Bu meselenin ciddi kırılmalara ve geri dönülmeyecek şekilde tahribatlara yol açabilecek bir mesele olduğu görülmelidir. Umut ediyoruz ki oradaki insanlar yaşıyordur. Cizre tümüyle abluka altında. Biz oraya gidersek oradan alacağımız sağ mıdır, ölümüdür kimi oradan alırsak hastaneye gönderilecek. Bunu bir kriminal olay olarak göstermenin anlamı yok."

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr