PKK'li Duran Kalkan'ın "Bu sisteme karşı mücadele, genel boykot topyekun direniş temelinde olmalıdır. Bunun için de öz savunma esastır. Gençlik gerillaya katılmalı, YPS’yi büyütmelidir. Her mahallenin savunma güçleri olmalı. Her sokağa bir YPS takımı, hatta bir YPS bölüğü oluşturulmalı. Önümüzdeki Mart süreci büyük bir direniş sürecidir. Zafer ve başarı her zamankinden daha yakındır. 2016 baharı Kürt’ün baharı olacaktır.” açıklamasına yanıt verdi. 

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: "Şimdi tehdit ediyorlarmış. Daha önce Cizre'de, Sur'da, Silopi'de terörü başlattık. Bahar gelince kuzeye Bingöl'e, Van'a ve diğer illerimize yayılacaklarmış. Buradan diyorum. Baharında da yazında da kışında da güzünde de ülkenin her yerinde varız. Her yerinde olacağız. Bizi kimse korkutamaz.

REFERANDUM SİNYALİ

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi için referandum sinyali veren Davutoğlu, "İnşallah Anayasa'mıza Ankara'da sizlerin de onayıyla yaptıktan sonra referandumda çok daha büyük bir oranla 'Evet' diyeceğinizi de biliyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr