Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir TV programında dış politikaya dair değerlendirmelerde bulundu. Cenevre görüşmelerine PYD'nin katılıp katılmayacağı tartışmalarına dair de konuşan Davutoğlu, "YPG/PYD'ye davetiye gitmedi. Bu örgütler bu durumu fırsata çevirip Türkiye'yi kötülemek isteyecekti" dedi.

Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmeler de bulundu. 

"Birkaç gün içinde Cizre için de operasyonun tamamlanacağını" tahmin ettiklerini söyleyen Davutoğlu, "Kimsenin elinde silah kalmayacak. Bu olmadan barış havarisi kesilmek ikiyüzlülüktür. Cizre'de hiçbir terör unsuru kalmayacak, sonra en iyi şekilde inşa edilecek, Diyarbakır ve diğer yerlerimiz de" diye konuştu.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ
Cenevre görüşmeleri ve toplantılara PYD'nin katılıp katılmayacağına dair de değerlendirme yapan Davutoğlu, "YPG ve PYD terör örgütü olduğu için toplantıya katılmasını istemiyoruz. YPG/PYD'ye davetiye gitmedi. Türkiye'nin tutumu kesinlikle Suriyeli Kürt kardeşlerimize değildir. Bu örgütler bu durumu fırsata çevirip Türkiye'yi kötülemek isteyecekti" dedi.

Davutoğlu, "PYD masaya gelecek diyorlardı. Ne oldu? Türkiye yalnız kalacakmış gibi fikir sürüyorlar. Türkiye'nin kabul etmediği hiçbir durum, Suriye'ye çözüm getirmez. PYD'ye yakın duran kesimler dahi, durumu yeniden değerlendirme ihtiyacı içindeler" ifadelerini kullandı.

"Suriye'de kullandıkları yöntemi Türkiye'ye taşımaya taşıdılar. Cizre'de, Silopi'de yapılan bu" diyen Davutoğlu, "Türkiye'nin istemediği bir çözüm Suriye'de başarılı olamaz" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr