Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen "Şehit ve gazi yakınları buluşması"nda değerlendirmelerde bulunuyor.

"Terör örgütlerine kapalı kapılar arkasında destek veren siyasiler ağzından baklayı çıkarmayı başladılar. Devlete katil diyorlar" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Tutum her şeyinden önce teröristi sevindiriyor. İstiyorlar ki canlar gitsin, kardeşliğimiz, huzurumuz, istikrarımız gölgelensin. Bu sabah patlamanın gerçekleştiği mekana gittim, ziyaret ettim. Hala o canlarımızın aziz ruhlarının esintisi oradaydı. PKK 35 canımızı aldı. Doğusundan batısından canlarımız ciğerimiz var. Kadın var erkek var, yaşlı var genç var" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir akşam vaktı Kızılay’da otobüs bekleyenleri hedef alıp canlarımızı ayırdılar. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Bir millet çok ciddi sınavlardan geçtiği anda verilen tepkiler önemlidir. Ben bu aziz milletin başbakanı olmak vasfını tarihte alınabilecek en büyük şeref olarak görüyorum. Bu aziz milletin fertlerinin yanında olduk, olacağız. Bizim gündelik hayatımız değişsin, korku ve paniğe kapılalım istiyorlar. Biz millet olarak bu durumun üstesinden geleceğiz."

KILIÇDAROĞLU CEVAP VERMEDİ

Ankara'daki hain saldırının gerçekleştiği saatlerde CHP'li bir vekil terör örgütünün TV kanalında konuşuyordu. Terör seviciliği sadece HDP ile sınırlı değil. Türkiye'nin anamuhalefet partisi de terör seviciliği içinde. (HDP) Canlı bombanın taziyesine giden, teröristin tabutunu sırtlayan bunlar. Senden ala azmettirici olur mu?

Kılıçdaroğlu buna cevap vermeli. Paralel yapı önüne ne koyarsak onu okuyan bir ana muhalafet lideri, millete çözüm olamaz. Bu konuda acizdir. Ana muhalefetin içine düştüğü bu durum bizi kahrediyor. PKK, HDP için ne ise, DHKP-C de bazen CHP için onu ifade ediyor."

Ayrıntılar gelecek...

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr