Ankara Kızılay'da düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin Başbakan Ahmet Davutoğlu imzası taşıyan bir açıklama yayınlandı.

"Bugün akşam saatlerinde, seyir halindeki bombalı bir araçla Ankara-Atatürk Bulvarı'nda otobüs bekleyen sivil vatandaşlarımıza yönelik bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu alçak saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine, yakınlarına  ve bütün vatandaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum. Otobüs bekleyen sivilleri hedef alacak kadar gözü dönmüş bu insanlık ve vicdan yoksunu katilleri, ülkem, milletim ve hükümetim adına lanetliyorum" diyen Davutoğlu'nun açıklamasının kalan kısmı şu şekilde: 

"Eldeki ilk verilere, saldırının gerçekleştiği mekânda elde edilen bulgulara ve yapılan istihbarat analizlerine dayanarak bu hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütüne dair somut bilgilere ulaşılmıştır. En kısa zamanda, büyük bir titizlikle sürdürülen soruşturmalar kesin neticeye ulaştırılacak ve kamuoyumuzla paylaşılacaktır. Bu menfur saldırı bütün Türkiye'ye yapılmıştır ve huzurumuzu, birliğimizi, demokrasimizi hedef almaktadır. Ülkemiz zorlu ve istikrarsız bir coğrafyada çok yönlü terör saldırılarına hedef olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, milletimizin birlik ve huzuru için terörle yürüttüğü mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi hedef alan hain odakları en ağır biçimde cezalandıracaktır. Bu saldırılar karşısında milletçe birlik ve beraberliğimizi, sabır ve vakarımızı muhafaza etmek, terörün varmak istediği hedefe verilecek en doğru cevaptır. Milletimizin, vakur duruşu, sağduyulu tutumu ve basireti ile tüm karanlık planları bozacağına inancım tamdır" 


Kaynak: Haber.sol.org.tr