Başbakan Ahmet Davutoğlu, bölgede yaşanan çatışma ortamı ve ölümler için "Bu kadar zalim, bu kadar merhametsiz nasıl oldunuz ey Başbakan?" diyen şarkıcı, oyuncu ve yönetmen Mahsun Kırmızıgül’e yeniden cevap vererek, "Sicilimizi Gazzeli anne babalar bilir, Myanmar’da, Somali’dekiler bilir. Bebek katillerinin sicilini de herkes biliyor" dedi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşuyor.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Suudi Arabistan’a gitmeden önce hastaneye gitmiştim. Sait’e söz vermiştim. 22 gündür birbirini görmeyen anne ve babayla Sait’i bir araya getirecektim. Bugün o sözümü gerçekleştirdim. Bir Kürt ana yüreği… Sait’in gözlerindeki ışıltı hiç kaybolmamış. Bize tebessüm ediyordur. Anne “Sait’i öpebilir miyim” diye sordu. Daha sonra oradan Numune Hastanesi’ne gidip İpek’i ziyaret ettiğimde yüreğim daha çok yanıyordu. Hem kızını, hem eşini kaybetmişti. Bu iki güzel kadını sizler adına selamlıyorum. Allah hiçbir anneye, Türk, Kürt, Sünni, Alevi bu acıyı yaşatmasın.

Bize zalim, otoriter diktatör diyenler, dönüp o terör örgütüne hiçbir şey söylemeden, bu terör örgütünün zulmü karşısında sessiz kalanlara sesleniyorum. Gidin bu iki kadını dinleyin. Biraz utanmanız varsa... Gözlerine bakın ve deyin, “Oraya bomba koyanlar zalim değil ama oranın huzuru için çalışanlar zalim” deyin. O zaman sizinle tekrar tekrar yüzleşiriz. Biz dünyanın her yerinde zulme karşı çıktık. Sicilimizi herkes bilir. Sicilimizi Gazzeli anne babalar bilir, Myanmar’da, Somali’dekiler bilir. Sicilimizi işte bugün İpek Hanım’ın hemen yanında Türkiye’ye getirilen yanıklar içinde Suriyeli bir kardeşimiz bilir. Ellerini kaldırıp Türkiye’ye dua etti. Bütün yüzü alçıyla kaplı o Suriyeli kardeşimiz Türkiye’ye dua ediyordu. Bebek katillerinin sicilini de herkes biliyor. Gün o gündür ki, bütün Anadolu insanının tek yürek olarak bu zalimlere karşı, bu kahraman kadının şahsında sembolleşen Türk-Kürt kardeşliğini ebedi kılma günüdür. Bu mazlumlara yönelik terör saldırılarına karşı omuz omuza durma günüdür."

Kaynak: Haber.sol.org.tr