Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "HDP, Kandil'de kurduğu ittifakın bir benzerini Ankara'da CHP ile kurmak niyetinde" dedi.

"Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın kardeşliğimizi daim kılsın. Sizlerin aracılığı ile vatandaşlarımızdan ricam umutsuzluğa düşmemeleridir" diyen Davutoğlu, "Bugüne kadar kumpasları nasıl püskürmüşsek bu şer odaklarını da Allah'ın izniyle püskürteceğiz" dedi.

Davutoğlu, "Normalde ideolojik bakımdan birbiriyle kavgalı olmasını bekleyeceğimiz yapılar, birbiriyle koordineli olarak cinayet işliyorlar" diye konuştu.

NEWROZ
"Nevruz'u istismar etme çabaları boşa çıktı" diyen Davutoğlu, "Bölgede, terör örgütüne yönelik operasyonlara destek veren bölgedeki vatandaşlarıma teşekkürü bir borç biliyoruz. Bugün malesef, hizmet için oy isteyip seçimden sonra teröristlerin taziye çadırlarını ziyaret eden, Türkiye'yi tehdit etme cüretini gösteren haddini bilmezler var" ifadeleriyle devam etti.

"Bazı siyasetçilerin dokunulmazlık zırhına bürünerek teröre destek vermesi milletimizin vicdanını yaralıyor" diye konuşan Başbakan Davutoğlu, "Biz de dokunulmazlıkların kaldırılmasını gündeme getirdik. CHP ve HDP de bütün fezlekeleri gündeme alalım dediler. Bizim hayır diyeceğimizi düşünerek teröre destek veren teröristleri kollamaya çalıştı. Biz de bunu görerek hodrimeydan dedik. Bu hareketimiz 'şah' demekti. Onlar da mat oldular" dedi.

AKP'nin çekinecek hiçbir dosyasının olmadığını iddia eden Ahmet Davutoğlu, "Biz bu oyunları boşa çıkardık, ve onlar piyonlarla oynarken biz şah dedik ve mat oldular. HDP mağdur değil, zalimler, katillerle ortaklık yapan kalleşler. CHP kendince kurnazlık yapıyor. HDP, Kandil'de kurduğu ittifakın bir benzerini Ankara'da CHP ile kurmak niyetinde" şeklinde konuştu.

PYD-IŞİD
"PYD ve YPG, DAEŞ'in panzehiri değildir. PYD de en az DAEŞ kadar terör örgütüdür" diyen Davutoğlu, "PYD'yi şımartan Avrupa'ya sesleniyorum; PYD DAEŞ'le bir olur, Türkiye'de ve tüm Avrupa'da kanlı eylemlerini sürdürür" dedi.

BRÜKSEL SALDIRILARI
Brüksel saldırılarıyla ilgili konuşan Davutoğlu, "Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlar. Türkiye'nin güvenliği için de Suriye'de bir güvenli bölge oluşturulması şarttır. Avrupa'nın, güvenliğinin sağlayabilmesi için Türkiye'den başka ortağı yoktur" ifadelerini kullandı.

Ayrıntılar gelecek...


Kaynak: Haber.sol.org.tr