Başbakan Davutoğlu İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "Suriye'ye yardım" adlı toplantıda konuştu. Davutoğlu toplantıdaki konuşmasında, "Ayrılmadan önce elime bir rapor geldi. Sınırımızda 10 bin kişi bekliyor. Halep bombalandı şu an 70 bin kişi Türkiye'ye geliyor" dedi.

Davutoğlu'nun konuşması şu şekilde:

"Ulusumla gurur duyuyorum. Türkiye'de 5 yıl boyunca hiç sığınmacı karşıtı gösteri olmadı. Biz onları yalnız bırakmayacağız. Avrupa Birliği'ne çok müteşşekkiriz. Bu insani krizle nasıl baş edeceğiz bunu artık konuşabiliyoruz. Mültecileri evsiz, yemeksiz, güvensiz bırakmayacağız. Mülteciler için 20 milyar dolar harcandı."

"Bu sabah 5'te Türkiye'den ayrıldım. Ayrılmadan önce elime bir rapor geldi. İşte bu yüzden önümdeki metni okumuyorum. Şu an ben sizin kalplerinize hitap ediyorum. Sınırımızda 10 bin yeni sığınmacı Kilis'te bekliyor. Bunun nedeni Halep'e yapılan saldırılar. Şu an benim kalbim ülkemin sınırında. Bu yeni sığınmacıları nasıl ve nereye yerleştirmeliyiz bunu düşünüyorum. Halep bombalandı şu an 60-70 bin kişi Türkiye'ye doğru geliyor. Savaş suçlarına karşı omuz omuza olmalıyız. Esad ve DAİŞ'in savaş suçları ne zaman durdurulacak?"

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr