Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, bugünkü görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Mülteci sorununa değinen Davutoğlu, "Suriye'deki gelişmeler ve Suriyeli mülteciler sorunun Türkiye ve Avrupa Birliği üzerinde oluşturduğu baskı ve çözüm yollarını ortak bir mesele olarak ele aldık" dedi.

DAVUTOĞLU'NA GÖRE SURİYE'DEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN NEDENİ: ZULÜM EDEN REJİM

"Suriye krizinden ne Türkiye ne AB sorumludur. Sorumluları, halkına zulüm eden rejim, bu şartlar altına ortaya çıkan terör örgütleri ve bu rejime, terör örgütüne destek veren uluslararası bazı aktörler" diyen Davutoğlu, bu tablonun bedelini Türkiye ve AB'nin ödediğini söyledi. 

"Mülteci görünümlü istismarcılar da var" ifadelerini kullanan Başbakan; "Şartlar ne olursa Türkiye'nin AB hedefinde herhangi bir sapma olmayacaktır. Avrupa kıtasının bir barış kıtası olması çokkültürlü değişik milletlerin birlikte barış içinde yaşadığı bir kıta olması bakımından da büyük bir medeniyet barışı projesidir" dedi.

'DİYARBAKIRLILARLA TEŞEKKÜR EDİYORUM'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarını eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün büyük çağrılar yapıldı. İsyan, silahlanma çağrıları. Provokasyonlar. Diyarbakır halkı bunlara hiç yüz vermedi. Bu anlamda dün Diyarbakır'ın provokatif çağrılara kulak asmaması, çağrıların cevapsız kalması çok anlamlı. Diyarbakırlılarla teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr