Başbakan Ahmet Davutoğlu, Artvin Cerattepe'deki bakır ve altın madenine karşı çıkan heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Görüşmeye, "Geri adım atmayız" dşyen ve maden şirketinin avukatı gibi davranan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. 

Heyette Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve Genel Sekreter Bedrettin Kalın, AKP'li Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe,  AKP ve CHP Milletvekilleri, AKP, CHP ve MHP İl Başkanları, Artvin Ticaret Odası Başkanı, Memur-Sen İl Başkanı, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden akademisyenler yer alıyor.

Toplantıda, AKP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Hayati Yazıcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu da bulunuyor.

FARUK ÇELİK DE VAR

Davutoğlu'nun Artvin heyeti ile görüşmesinde dikkat çeken bir isim ise Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bulunuyor. Çelik, 2002 yılında AKP Bursa Milletvekili olarak TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı bir konuşmada Cerattepe'de maden çıkarılmasının heyelanlara neden olacağını, bunun da Artvin ilini ortadan kaldıracağını ileri sürmüştü. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr