Başbakan Davutoğlu, Ankara saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

"Gece boyu istihbarat bilgilerini topladık. Dün gece cumhurbaşkanımızla bütün gece görüştük. Failler tümüyle aydınlanmıştır. Saldırıda doğrudan YPG irtibatı ortaya konulmuştur. Bu saldırıyı bölücü terör örgütü mensuplarıyla Suriye'den sızan YPG mensubu bir kişinin gerçekleştirdiği ortaya çıktı. 

"Türkiye'deki bölücü terör unsurlarıyla işbirliği içinde olan, Suriye'den sızan YPG'li Salih Neccar isimli Kuzey Suriyeli, Amudeli, 1992 doğumlu.Saldırının doğrudan YPG irtibatı ortaya konmuştur. 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturma derinleştirilerek sürdürülmektedir."

"Halkımızı Ankara'da tehdit eden bir terör örgütüne müsamaha göstermeyiz. Umarız artık müttekiklerimiz de YPG'nin bölücü örgütün uzantısı olduğunu görür."

E"lde ettiğimiz bu bilgileri bütün ülkere dağıtacağız. YPG terör örgütü değildir diyenlere belgeleriyle bu örgütün terör örgütü olduğunu ortaya koyacağız. Bizi amalı, fakatlı açıklamalar tatmin etmiyor. Terör örgütleri karşısında ortak tutum bekliyoruz. YPG'yi masaya davet etmek isteyenlere de buradan sesleniyorum. Nasıl DAEŞ masaya oturamıyorsa, YPG de oturamaz. YPG dünkü saldırısıyla Türkiye'nin düşmanı olduğunu ortaya koydu. Müttefiklerimizi Türkiye'ye düşman bir örgüte karşı olmaya çağırıyoruz."

RUSYA

"YPG'yi ofis açarak ya da irtibat kurarak bizzat destekleyen ülkeler var. Rusya'yı da bir kez daha bu terör örgütünü Türkiye'ye ve masum halka karşı kullanmaması konusunda uyarıyorum. Dün Rusya kınama yayınladı. Bu iyi bir adımdır ama yeterli değil."

SURİYE

"YPG, Suriye rejiminin piyonudur. Bu saldırıdan Suriye rejimi de sorumludur."

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr