TBMM Genel Kurulu'nda 2016 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı 301 oyla kabul edildi.

Daha sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada "Ön şart getirmeden heybemizde ne varsa anayasa komisyonuna genel kurula getirelim. Ama anayasayı yazamamış olmanın vebalini üzerimizde taşımayalım. Biz Ak Parti ve hükümet olarak hiçbir  ön şart getirmiyoruz. Ama şu konuda kararımız kesin: Milletin beklediği anayasayı öyle ya da böyle yazacağız. Güzel olan bunu hep beraber yazmamız. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

"Vize muafiyetiyle ilgili reformlarda 72 maddeden 53 kaldı. Vize muafiyetini haziran ayına aldık. Onlar yıllarca beklediği büyükelçilikler önünde artık beklemeden başı dik Avrupa ülkelerine giriş imkanı vatandaşlarımıza tanınmış olacak. Haziran ayına yetişmesi için 1 Mayıs'a kadar bizim 53 maddede reformları tamamlamamız lazım" diyen Davutoğlu "Bunu hep beraber yapalım. Engellenirse ve gecikirse vebal geciktirenlerin üzerinde kalır. Ak Parti Grubu tek başına çıkarmak için çaba sarf eder." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşması sonrasında AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partilerin grup başkanvekilleriyle tokalaştı.  


Kaynak: Haber.sol.org.tr