Avrupa'ya Ortadoğu ülkelerinden gelen yoğun göçmen akışı, yabancı düşmanı uygulamaları da beraberinde getiriyor.

The Independent'ın aktardığına göre, Danimarka hükümeti, ülkeye gelen göçmenlerin 1000 avronun üzerindeki nakit parasına ve mücevherlerine el koyulmasını sağlayacak bir yasayı meclisten geçirmek üzere.

Medyadan ve Birleşmiş Milletler'den tepki çeken yasa tasarısı, iktidardaki sağcı Venstre ve göçmen karşıtı Danimarka Halk Partisi (DDP) tarafından "yanlış anlaşıldı" denilerek savunuluyor.

DDP milletvekili Anders Vistisen, aniden işsiz kalan Danimarka vatandaşlarının da devlet desteği alabilmek için en değerli varlıklarını satmalarının beklendiğini belirterek, yasanın göçmenlerle Danimarka vatandaşları arasında "eşitliği" hedeflediğini ileri sürdü.

Yasanın diğer yandaşları da, Danimarka'nın "pahalı" olduğunu söyleyerek, göçmenlerin para ve mücevherlerine el konulmasından Danimarka vatandaşlarının yüksek oranda vergilendirilmesine kadar alınan önlemlerin güçlü bir refah devleti ve ücretsiz eğitim için gerekli olduğunu savundu.

Ancak yasa tasarısını eleştirenler, Danimarkalı işsizlerin dahi evlerinin aranmadığını ve mallarına el konmadığını belirtiyorlar.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr