Öğretmen Serkan Öz'ün hayatını kaybetmesine neden olan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'na "Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey" diye seslenen Cem Yılmaz hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasının ardından, Yılmaz'a internet üzerinden destek kampanyası başlatıldı.

Vali Cebiroğlu'nun kıyafetini beğenmediği için öğrencilerinin gözü önünde azarladığı öğretmen Serkan Öz'e destek olmak amacıyla meslektaşları destek yürüyüşü düzenlemişti. Yürüyüşe katılan öğretmen Serkan Öz, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından Cem Yılmaz, öğretmene destek olmak amacıyla Twitter'dan "Mevki ile adam ezmek, kalbini ölesiye kırmak... Yazık oldu; gitti öğretmencik. Daha büyük mevkilere gelesin Vali Bey..." şeklinde tweet atmıştı. Vali Cebiroğlu'nun şikayeti üzerine harekete geçen savcı, Cem Yılmaz hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açmıştı.

change.org sitesinde "Özgürlük ve Adalet için Cem Yılmaz’a destek olun" başlığıyla başlatılan Kampanyaya şu ana kadar yaklaşık 28 bin 600 kişi imza attı.

Öğretmen Halil Serkan Öz son yolculuğuna uğurlandı Direneğitim: 'Yalova Valisi istifa edene kadar mücadeleye devam'

Cem Yılmaz'ın 2 yıla kadar hapsi isteniyor!

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr