Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga yaptığı açıklamada, Saray’ın maliyetinin Başbakanlık tarafından karşılandığı için ne kadar para harcandığını açıklamadı ancak “Hayatımda gördüğüm en yasal yapı” diyerek ‘kaçak’ eleştirilerine cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı‘nın 2016 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Saray’ın maliyeti ve harcamaları tartışmalara neden oldu. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Saray kaçak, oturduğu villalar kaçak. Nasıl olacak bu?” diye eleştirdi. CHP’li Aykut Erdoğdu ise “Saray’ın 5.1 milyar dolar, uçağın ise 1.1 milyar dolara mal olduğu doğru mu?” diye sordu. Genel Sekreter Kasırga, inşaatın Başbakanlık adına yaptırıldığını ve maliyet bilgilerinin de orada olduğunu belirterek, “5.1 milyar dolar….10 tanesinin yapımına tekabül eder” dedi.

VİLLA KAÇAK OLABİLİR
Kasırga Urla vilları için de “O villaların kaçak olduğu söyleniyor. Ama Cumhurbaşkanına ait olduğunu kim söyleyebilir” karşılığını verdi. CHP’li komisyon üyeleri ise ses kayıtlarına atıf yaparak Erdoğan ailesinin 'Tefrişatla neden ilgilendiğini' sordu. Kasırga bu soruyu yanıtlamadı. ‘Kaçak Saray’ tanımına karşı çıkarak, “Bu kadar meşru, yasal, meri bir yapı bilmiyorum” dedi. Kasırga, Saray’da bugüne kadar 9 bin 240 muhtarın ağırlandığını, masrafları ise kendilerinin karşılamadığını söyledi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr