Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA Porjeleri tanıtım töreninde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

TİKA VE GÜLEN CEMTİ

İnsani yardımlarda Amerika'nın ardından ikinci sıradayız, milli gelire göre değerlendirildiğinde ise birinci sıradayız. TİKA'yla dünyanın dört bir yanında yardımlar yapılmaya devam ediliyor. 

Ben Türk tipi anayasa, başkanlık sistemi, kadın hakları diyorum ya, TİKA'nın çalışmalarıyla Türk tipi kalkınma yardımını ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Bizim yardımımızda sağ elin verdiğini sol elin görmediği bir anlayış geçerli.

Paralel devlet bu alanda devletin olanaklarını bir sülük gibi emerek zaman kaybettirdi. Türkiye'de bu örgütü büyük ölçüde işlevsiz hale getirdik. Tabii ki yurt dışında işimiz daha zor.

ANKARA SALDIRISI

Tüm terör olaylarının arkasında Türkiye'nin diz çökmesi beklentisi var. Askerimiz, polisimiz, korucularımız tavizsiz bir mücadele yürütüyor. 

PYD gibi YPG gibi terör örgütleri Kürtlerin küçük bir bölümünden destek alıyor, Türkiye'deki PKK gibi. Bu örgütleri besleyenler farklıdır.

Terör örgütlerinin elindeki silahlara baktığımızda batıyı görüyoruz. Ofisler açılıyor, destek veriliyor. Yakaladıklarını teslim etmiyorlar. Bunlar bu parasal kaynakları nereden buluyor, bunları biliyoruz. Kendilerine bunları belgeleriyle teslim ettik ama bir ses yok. Bunların yaptığı baban öldü, başın sağolsun. Bize samimi yaklaşım gösterin.

Fransa'da terör eylemi oluyor, kıyamet kopuyor. İspanya'da Feyenord seyircileri mültecileri adeta oynatıyorlar.

Erdoğan giderse istikrar gelir diyorlar, ne kadar düşünüyorsanız Türkiye'yi. Erdoğan geldiği zaman Türkiye'nin hali neydi, bugün Türkiye'nin hali ne?

 

 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr