Karaman'da 54 yaşındaki bir ilkokul öğretmeni, vakıf ve dernek evlerindeki kurslara katılan 8 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 4 Mart'ta tutuklanmıştı. Bahsi geçen evlerin Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensuplar Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişiler tarafından kiralandığı ileri sürülmüştü.

45 erkek öğrenciyi istismar ettiği iddia edilen öğretmen hakkında 8 aile şikayetçi olmuş, aileleriyle birlikte 6 Mart tarihinde Karaman Devlet Hastanesi'ne giderek kontrolde geçen çocukların tecavüze uğradığı raporla belgelenmişti.

Tutuklanan öğretmen ise Memur-Sen'e bağlı Eğitim Bir-Sen'e üye, ayrıca Ensar Vakfı Karaman Şubesi'nde de gönüllü görev alan biri idi.


#EnsarVakfıKapatılsın Twitter'ın gündemine oturdu

Ensar Vakfı Karaman Şube yetkilisi Ali Bağcı konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bizim vakfımızda 2013 yılında 5 ay gönüllü olarak görev yapıp öğrencilere kurs verdi. O dönemde herhangi bir şikayet ya da sorun duymadık" demiş, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğu ise konu hakkında bilgi vermeyi "gizlilik" kararı nedeniyle reddetmişti.

MEB VE TURKCELL TECAVÜZ SUÇLULARINA DESTEK Mİ OLUYOR?

Çocuklara tecavüz ettiği doktor raporuyla da doğrulanan öğretmenin bağlı olduğu Ensar Vakfı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile "Türkiye Değer Ödülleri" adı altında ortak bir proje yürüttüğü ortaya çıktı.  “Sorumluluk” temasıyla başvuruya açılan ve son başvuru tarihi 15 Mart olan yarışma, bu yıl beşinci kez düzenleniyor.

Öte yandan çocuk istismarı belgelenen bir suçluyu bünyesinde barındıran Ensar Vakfı'nın projesine, Turkcell'in de sponsor olduğu görüldü. 

Liselere afişi asılan yarışmaya öğrencilerin de tepki gösterdiği belirtilirken, Milli Eğitim Bakanlığı konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr