Şırnak’ın Cizre ilçesinde 7 gündür hastaneyi kaldırılmayı bekleyen 19 yaralı ile hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren 6 yurttaşın cenazesinin bulunduğu eve, yapılan görüşmelerin ardından dünden bu yana ulaşmaya çalışan Cizre Belediyesi’ne ait ambulans bir kez daha durduruldu.

D'nın haberine göre, dün akşam saatlerinde yaralıların bulunduğu eve ulaşmaya çalıştığı sırada evin bulunduğu sokağa top atan tank tarafından engellenen ambulanslar, bu kez de evin sokağının açıldığı Nusaybin Caddesi’ndeki sokak başında durduruldu.

Haberde, ambulansın gitmesi ile birlikte ev ve çevresine top atışlarının yoğunlaştığı ve havaya ateş açtığı belirtiliyor.

19 yaralının bulunduğu evde yaralılardan Ferhat Karaduman’ın bilincini yitirdiği ve 4 yaralının ise sağlık durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

Cizre’de bir bodrumda mahsur kalan yaralıların ve cenazelerin nakli talebiyle başlatıkları açlık grevi üçüncü gününe giren, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir yaptıkları açıklamada, devleti ve hükümeti buna engel olmamaya çağırdı.

Kaynak: Haber.sol.org.tr