"Cihatçı Jack" olarak bilinen ve IŞİD'in İngiliz üyelerinden olduğu iddia edilen Jack Letss'in annesi, oğlunun cihatçı olduğu iddiasını saçmalık olarak niteledi ve onun Suriye'ye yardıma gittiğini söyledi.

20 yaşında evden ayrılan ve Suriye'ye giden Jack Letts'in seyahatinin üzerinden bir yıldan fazla bir süre geçti. Felluce'ye giden ve evlenen Letts'in bir çocuğu olduğu ve İngiltere'den IŞİD'e katılan ilk beyaz olduğu iddia ediliyor.

Aile ise iddiaları yalanlaıyor. Jack'in annesi Sally Letts; "O IŞİD'in üyesi değil, bölgeye giden ilk beyaz İngiliz de değil, ne bir oğlu var ne de adını Ebu Muhammed olarak değiştirdi. Onunla daha dün konuştuk ve hayatı boyunca bir silaha sahip olmadığını söyledi. Mülteci kamplarındaki çocuklara yardım etmek için orada" ifadelerini kullandı.

"OĞLUM KİBAR, KOMİK, NAZİK BİRİ"

"Oğlum bize kahvaltıda ne yediğini bile söyler. Şİmdi küresel cihada katıldığı söyleniyor, bu saçmalık" diyen Sally Letts, oğlu için "kibar, komik, nazik" sözlerini sarf etti.

Aileye yakın bir akraba ise, "Doğru olan tek şey Jack'İn Müslüman olduğu ve ülke dışında bulunduğu" yorumunu yaptı. Jack, Facebook hesabında kapşonlu bir fotoğrafını paylaşmıştı.

Letts'in orta sınıf seküler bir aileden geldiği, annesinin bir yayınevinde editörlük yaptığı babasının ise çiftçi olduğu belirtiliyor.

Öte yandan basında yer alan haberlerin "Cihatçı John" ve "Cihatçı Jack" arasındaki benzerlikten de faydalanmaya çalıştığı ifade ediliyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr