Cihatçı çetelerin üniversitelerde farklı isim ve organizasyonların adı altında faaliyetleri sürüyor. 

Bunun son örneği Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi'nde yaşandı. Gerici İHH adlı cihatçı çete savunucusu örgüt ile Eğitim Bir Sen ve Kentsel Gelişim Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği konferansa, İBDA-C hükümlüsü Yakup Köse'nin konuşmacı olarak katılacağı duyuruldu. Aynı zamanda yandaş ve gerici gazete Milat'ın yazarı da olan Yakup Köse'nin 5 Mart Cumartesi günü Anadolu Üniversitesi Salon 2009'da "Yakın dönem Türkiye tarihi" konulu konferans vereceği, yerleşkeye asılan afişlerle ilan edildi. 

"CTÇI VE GERİCİ ÇETELERE KARŞI ÜNİVERSİTEMİZİ SAVUNACAĞIZ"

Bu gelişmeler üzerine aralarında Komünist Gençlik'in de bulunduğu öğrenci grupları harekete geçti. Cihatçı çete savuncusu bir İBDA-C hükümlüsünün üniversite çatısı altında faaliyette bulunmasını engellemek için AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan'la görüşmek isteyen öğrenciler, Rektör'ün kent dışında olduğu yanıtını aldılar. Bunun üzerine rektör yardımcılarıyla görüşmek isteyen öğrenciler, yine bir muhatap bulamadılar. Bunun üzerine AÜ öğrencileri, "Cihatçı ve gerici çetelere karşı üniversitemizi savunacağız" başlıklı bir bildiri dağıttılar.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: 

"Rektör Naci Gündoğan'a soruyoruz: Rektörü olduğu üniversitede barışı, özgürlüğü, Cerattepe'yi savunan öğrencilere karşı çevik kuvveti çağırıp terör estirirken, Türkiye'n,n dört bir yanında bombalı eylem yapanları panellerine konuşmacı olarak mı çağırıyorsun? Bizler AÜ öğrencileri olarak gerici-faşist çetelerin okulumza girmesine izin vermeyeceğiz. Karanlığı, gerciliği ve faşizmi savunanlara inat, bilimi ve özgürlüğü savunacağız. Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek."

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr