CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, genel kurulda söz alan AKP'li milletvekillerinin "Efsanevi kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan" diye konuşmaya başlamaları nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’na acıdığını söyledi. Gök; “Ben Sayın Davutoğlu’nu gerçekten büyük bir üzüntüyle izliyor ve gerçekten de acıyorum ve kendilerine AKP Grubunu şikayet ediyorum” dedi.

CHA'daki habere göre, AKP Tokat Milletvekili Celil Göçer’in konuşmasının ardından tartışma çıktı. Sataşmadan söz alan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Bize resmi göstermenize gerek yok, biz zaten oradayız, o yıkım tablosunun içerisindeyiz; kim ne yaptı, ne etti hepsini biliyoruz. Buraya resim getirirken siz zahmet edip oralara gelmediğiniz için, gerçeği burada çarpıtarak ifade ettiğiniz için öyle yapıyoruz. Diyarbakır’da Kurşunlu Camisi, Fatih Paşa Camisi, Surp Giregos Kilisesi, Protestan Kilisesi’yle ilgili sayısız yalan söylediniz. Size sadece bir tek resim göstereyim. Bakın, bu caminin kubbesini görüyor musunuz, bu hiç PKK’nin elinde taşıdığı silahlarla açılmış bir tahribata benziyor mu? Ya da bizim bilmediğimiz PKK’nin elde ettiği tanklar, toplar mı var? PKK’nin otuz yıllık çatışma döneminde kullandığı mühimmatı kullanması durumunda bile olmayacak bir yıkımdan, bir tahribattan bahsediyoruz” dedi. iye 

“DAVUTOĞLU’NA GERÇEKTEN ACIYORUM”
Baluken konuşurken, AKP'li milletvekilleri tepki gösterdi.

Daha sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise “Bu görüşmekte olduğumuz bütçe Anayasa’mıza göre Bakanlar Kurulu’nda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkacak bir kararlar, para harcama yetkisi veren bir kanundur. Dolayısıyla muhatabı da Hükûmet ve Bakanlar Kurulu ve Başbakan’dır. Hal böyleyken burada bütçeyle ilgili görüşmelerde söz alan AKP’li üyelerin tamamına yakını konuşmalarına başlarken bir ‘Efsanevi kurucu lider Recep Tayyip Erdoğan’ diye başlayarak Anayasa’ya da aykırı davranıyorlar. Şöyle ki Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisiyle ilişiği kesilir. Bir kere Cumhurbaşkanının burada muhatap olacağı AKP’liler tarafından bir durum yok. Onlar açısından ancak Başbakanları savunulabilir ve Başbakanları muhatap olunabilir. Ben Sayın Davutoğlu’nu gerçekten büyük bir üzüntüyle izliyor ve gerçekten de acıyorum ve kendilerine AKP Grubunu şikayet ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber.sol.org.tr