CHP Manisa İl Başkanlığını ziyaret eden Parti Meclisi Üyeleri Mevlüt Dudu ve Ali Öztunç'un ziyaretine Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda açılan mescit tartışma yarattı. Ziyarette yer alan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, parti binasında mescit açılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Biçer, "CHP olarak Atatürk ilke ve inkılaplarına sonuna kadar bağlıyız. Laik cumhuriyetin bekçileriyiz. Hiçbir zaman bu ilkelerden ödün vermeden mücadele veriyoruz. Laiklik ilkesi bizim olmazsa olmazımız. Tüzüğümüzde çok net olarak ifade edildiği şekilde hiçbir insanı ötekileştirmeden, hangi mezhepten, hangi ırktan olduğunu sorgulamadan bağrımıza basarız. Biz zaten 14 yıldır AKP iktidarının laiklik ilkesi ile ilgili yaptığı hasarın açısını hep birlikte çekiyoruz. Geldiğimiz nokta dini inançların kullanılarak verdiği zarardan kaynaklanıyor. Dolayısıyla ben sünni devlet anlayışını, diğer insanların hakları yokmuş gibi bir mezhep üzerinden gidilmesine karşıyım, bunu onaylamıyorum. Mescit açılması ötekileştirmek anlamına geliyor. Çünkü laiklik ilkesi bağlamında toplumun hiçbir kesimini inanç ve mezhep olarak ayrıştırmaya hakkımız yok. Eşit yurttaşlık kavramına saygılıyız. Onun dışında hiçbir ayrıştırmayı kabul edemeyiz" diye konuştu. 

'PARTİLİER İBADETHANE İSTEDİ'
Milletvekili Biçer'in açıklamasının ardından ortam gerilirken CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul, "Keşke vekilimiz bizim açıklamamızı bekledikten sonra bu konuya girmiş olsaydı. Orası bir ibadethane olarak partili üyelerimizin talebi üzerine tahsis edilmiş bir yerdir. Laikliği savunan bir partiyiz, dinlerin, inançların özgürce yaşanabilmesi için yıllardır mücadele ediyoruz. Basında yer almasını çok doğru bulmuyoruz. İlçe binası İçişleri Bakanlığı'ndan alınmıştı. Yıllarca emniyet olarak hizmet verdi. İnsanların yıllarca işkence gördükleri yerler düzenleyerek sosyal yaşam alanları yaratıldı. O işkence yerlerinden bir tanesi de partililerin talebi üzerine ibadet yeri olarak tahsis edildi" dedi. 

'SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN TARTIŞMAYIN'
Partililere de seslenen Tokul, sosyal medyada bu konuları tartışan partililer için "Eğer bir sorunumuz varsa yüz yüze konuşabiliriz. Hatalarımız varsa konuşuruz. Bu tartışmaları aile içinde bir tartışma olarak görüp bir an önce bitirmelidir. Bunun yerine AKP'nin uygulamalarını, hatalarını tartışmaları gerekiyor. Partinin temel programlarını tartışmaları gerekiyor. Lütfen bundan sonraki süreçte partinin içişleri ile ilgili konuları sosyal medya üzerinden tartışmayalım" dedi.

Kaynak: Haber.sol.org.tr