CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sorumlulardan hesap sorulmamasının ülkeyi bu hale getirdiğini söyleyerek, “Cumhurbaşkanı, devleti yöneten herkes bu saldırıdan sorumludur. Bunun ötesinde daha bir şey yok. Adam gidip Cumhurbaşkanlığı Sarayını mı ele geçirecek, Başbakanlık Konutunu mu ele geçirecek, gidip Genelkurmay’a bayrak mı dikecek?” dedi.

Meclis’te basın toplantısı düzenleyen Özel şunları söyledi:

“Ülkenin kalbinde, Ankara’da, Genelkurmay personelini taşıyan araçların önünde bomba patlıyorsa, siyasi partilerin mitingleri korumasız haldeyse, bu ülkede istihbarat zaafı başta olmak üzere güvenlik zaafının, hükümetin hükümet ediş biçiminin acilen sorgulanması gerekir. İktidarla birlikte terörü kınayan bildiriye imza atmamız onların sorumluluğunu ortadan kaldırmaz. Burada birilerinin hesap vermesi gerekiyor. Herkes koltuğunda oturmaya devam mı edecek? Bu açıklamayı Sayın Başbakan’dan saldırı olmadan bir gece önce beklerdik. İş işten geçmiş, evlatlarımız hayatını kaybetmiş.

Bugün Türkiye’de herkes ciddi bir korku ve kaygı içinde. Sınır yolgeçen hanına dönmüş, isteyen istediği yerde eylem yapar, ama Milli Savunma Bakanı yerinde oturur, Başbakan yerinde oturur, İçişleri Bakanı yerinde oturur, verilen gensorular Genel Kurul’da boş sıralarda fıkra dinlenir gibi dinlenir. Ondan sonra bizimle birlikte kınarlar. Böyle bir saçmalık, böyle bir umursamazlık olamaz. Bunu CHP’nin kabul etmesi mümkün değil.

13 yıldır devleti yönetiyorsun, MİT sende, JİTEM sende, kibrinden geçilmiyor. Bir sonraki gelip Meclis’in bahçesinde patlatmaktır, Genelkurmay’ın içinde patlatmaktır. Böyle bir hesap vermezlik var mı? Katlanacak halimiz kalmadı. Sorumlu devletin başı. Kibrinden yaklaşılmayan, ‘Ben, ben, ben’ var ya! Cumhurbaşkanı bir kere çıkıp sorumluluğu üstlensin. Şu yaşananlar herhangi bir demokraside yaşansa hükümet bir gün görevde kalamaz. İlgili bakanlar istifa eder, hükümet gereğini yapar yapar, yapmazsa onların peşini bırakacak değiliz. Cumhurbaşkanı, devleti yöneten herkes bu saldırıdan sorumludur."

Kaynak: Haber.sol.org.tr