CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programın Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun dağılmasına dair açıklamalarda bulundu.

Komünist Kadınlar: Selin Sayek Böke, biz seninle kavgalıyız

"Öncelikle biz masadan kalkmadık. Masayı deviren Meclis Başkanı'nın başka bir şekilde davet yapması gerekiyordu" diyen Böke,  "Anayasa değişikliği olduğuna dair başbakan ve heyeti partileri ziyaret etti. Başkanımız dedi ki 'Anayasa değişikliğinden daha önemli birşey var ve darbe hukukundan arındırmak" ifadelerini kullandı.

Böke şöyle devam etti:
 
"Darbe hukukundan arındırılması için masaya gelmeye hazırız, dedi. 'Parlamenter sistemi güçlendirmek için geliriz' diye mektup yazdık. Meclis Başkanı da 'tamam gelin' dedi.  Anlaşılmış 60 madde var. Gelin geçirelim. Bunda sonraki bütün maddeler için rejimi belirlemek lazım. 12 milyon dedi ki biz güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz. YÖK'ü kaldırılam, siyasi partiler yasasını değiştirelim. Bunları geçirelim zaten parlamenter sistem işlemeye başlayacak. Bizim özgüvenimiz içerikle ilgili özgüven akp nin ortaya koyduğu tek özgüven oy sayısı"


Kaynak: Haber.sol.org.tr