CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendiriyor. 

Artvin'le ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Artvin Cerattepe'de madencilik yapılmamalıdır. Artvin halkı boşu boşuna ormanlarına sahip çıkmıyor, sadece Artvinliler değil herkes karşı çıkıyor. Sadece 1 kişi karşı çıkmıyor. Havuz medyası şimdi bütün Artvinlileri terörist ilan etmiş durumda, ben bütün Artvinlileri değil terörist en önemli vatansever ilan ediyorum" dedi.

'FİŞLEMEYE BAŞLAYACAKLAR'
"Bunlar kişisel verilerin korunması adı altında herkesi fişlemeye başlayacaklar. Bunlar kurum kuruyor, 7 üyesi de AKP'li olacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Siz çocuk mu kandırıyorsunuz? Kişilerin ırkı, etnik kökeni, siyasi düşüncesi, felsefi inancı, dini, mezhebi, kılık ve kıyafet, dernek vakıf ve sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat 'niye merak ediyorlar merak ediyorum', hepsini fişleyecekler. Bunların amacı AB ile uyum sağlamak değil, bazı kriterleerinden yola çıkarak 78 milyonu fişlemek" şeklinde konuştu.

ANKARA PATLAMASI
"MİT önümüzdeki günlerde şu terör örgütü, ismini de veriyor askerlerin yoğun olduğu illerde eylem yapacak önlem alın diyor. Önlem sıfır" diye konuşan CHP lideri, şöyle devam etti:

Ankara'nın kalbinde, bomba patlıyor. Bugün 1 kişi daha hayatını hkaybetti Allah rahmet eylesin. Bu terörist 2850 Km yol katediyor. 43 ili geziyor. 22 kişiyle telefon konuşması yapıyor terör eylemi hakkında. bu süreç içinde ne oluyor hiçbir şey olmuyor. Bomba patlıyor apar topar isim veriliyor. Suriyeli şu örgüte mensup diye çıkıp açıklama yaptılar. Kim yaptı? Bu ülkenin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı... Davutoğlu patlama sesi duyduk inceleyeceğiz diyor. İyi ki duymuş sesi duymayadabilirdi. İçişleri Bakanı twitter üzerinden haber veriyor. Bu akşam yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırı ülkemize yapılmıştır diyor. Yok biz de Küba'da yapıldı sanmıştık. Sen o terör örgütünü neden koruyorsun? Sen bu ismi kamuoyuyla paylaşmadığın anda o örgüte yardım yapıyorsun demektir.

"Bu bombayı patlatanlar orada ölenleri tesadüfen seçtiler" diyor. MİT bunların hepsini sana önceden söylüyor. Beyefendi çıkıp "Terör örgütü orayı tesadüfen seçti" diye çıkıp açıklama yapıyor. Biz doğruyu nereden öğrendik, terör örgütünden ve bombayı patlatanın babasından öğrendik.

"Bu kadar insan hayatını kaybetti. İstifa eden bir bakan gördünüz mü? Erdemli, yürekli, namuslu bir bakan gördünüz mü?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Sorumluluk almıyorlar. Devlet teşkilatı düzenli ve etkili mi çalışıyor? Devleti bozarsanız, bunların hiçbiri çalışmaz. Böyle bir devlet yönetimi Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmamıştır. Kendilerini sorumsuz bir siyasetçi olarak görüyorlar. Aldığınız para haram olsun diyorum başka ne deyim size? Bu ülkenin doğasına, taşına, insanına saygılıysanız sorumluluk duyar ve istifa edersiniz. Namus ve şeref kavramının bile içini boşalttılar. Sorumluluk, ahlaki değerlerle yerine getirildiğinde bir anlam ifade eder" yorumunu yaptı.

Ayrıntılar gelecek...

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr