CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Türkiye gerçekten herkesin sabah kalktığında sokağa çıkmaya tereddüt ettiği bir hale geldi. Çürümüş bir devlet, aciz bir hükümet, panik halinde bir millet tablosu Türkiye’ye yakışan bir tablo değildir. Terör stadyum boşaltıyor, terör cadde ve sokakları boşaltıyor ve bizden alışmamız isteniyor. Türkiye buna alışmayacaktır. Ankara, Beyrut ve Bağdat olmamalı, olmayacak” dedi.

AKP’yi sert sözlerle eleştiren Altay, “Yaşananlar AKP'nin terör örgütlerine yardım ve yataklığın bir sonucudur. Namuslu bir Cumhuriyet başsavcısı aramaya devam ediyoruz” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ KAN GÖLÜNE ÇEVİRMEKTEN DOLAYI MAHKEMELERDE HESAP VERECEK”

Altay, konuşmasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı elbette an itibarıyla teröre yardım ve yataklık suçundan yargılanamaz. Ama herkes bilsin ki kendisi de bilsin ki Cumhurbaşkanlığı görevi bittiği an eski başbakan sıfatıyla teröre yardım ve yataklık etmekten dolayı, Türkiye’yi kan gölüne çevirmekten dolayı mahkemelerin karşısında hesap verecektir. Sadece PKK’ya değil, IŞİD’e yardım ve yataklık ettiği de AKP hükümetlerinin bilinen bir gerçektir. AKP'nin terör örgütleriyle ilgili mücadelede topu taca atmaya hakkı yoktur.”

“TBMM’NİN DEPOLARINDA ÇÜRÜDÜ”

 

 

Dokunulmazlık tartışmalarına da işaret eden Altay, şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanı dokunulmazlık dosyaları Meclis’in tozlu raflarında kaldı, diyor. Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan bunlar gene tozlanmış, sizin kalpazanlık, ihaleye fesat, sahtecilik gibi suçlarınızla ilgili dokunulmazlık dosyaları, fezlekeleriniz TBMM’nin depolarında çürüdü, mantarlaştı, gübre oldu. Eğer ipe un seren arıyorsanız önce kendinize bakın.”

“UYAP AĞINA GİRMİŞ DOSYALARIN TÜMÜ DİYELİM”

AKP’nin önerisine de işaret eden Altay, “Kaldıralım, buna da bir itirazımız yok. Siz böyle absürt bir kanun çıkararak neye hizmet ediyorsunuz, kimi korumayı, kime biraz şirin görünmeyi hedefliyorsunuz bunu çıkıp millete söyleyebilmeniz lazım. 506 ya da 522 dosya Meclis’te. Peki, Başbakanlıkta kaç tane bekliyor? O zaman madem en kötü şöyle yapalım UYAP sistemi var, UYAP ağına girmiş dosyaların tümü diyelim” önerisini getirdi.

“İPE UN SEREN BİZ OLMAYIZ”

 

 

 

Bir soru üzerine Altay, “Buyursunlar hodri meydan, korkmuyoruz, cezaeviyse cezaevi, hücreyse hücre, mahkemeyse mahkeme, tecritse tecrit, hepsine varız” dedi.


Kaynak: Haber.sol.org.tr