Manisa'nın merkez Şehzadeler İlçesi'ndeki CHP binasında, İlçe Başkanı Semih Balaban'ın izni ve onayıyla mescit açılması üzerine bazı parti üyelerinin başlattığı laiklik nöbeti sürüyor.  

CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı binasına mescit açılması, parti tabanında tepkiyle karşılandı.

CHP binalarına mescit açılması için Manisa’nın üs seçildiğini söyleyen eski parti yöneticisi Ahmet Çiftçi, “İlçe yönetiminin aldığı kararı protesto ediyoruz. Eğer CHP binasında mescit varsa, sabah namazına da gelmek isteyenler olabilir. Gelenler olursa en yakındaki camiye yönlendirmek için her sabah gün doğarken laiklik nöbetindeyim. Burası ibadethane değildir. Burası bir siyasi partidir. Din kurumu siyasetin dışında olmalıdır" dedi. 

Çiftçi, “CHP ilkelerini bir yerden delmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Ben Atatürk ilkelerine bağlı bir CHP üyesiyim. Ben bu yola baş koydum. Laikliği de, cumhuriyeti de delemeyecekler” dedi.

YENİ SEÇİLEN İLÇE BAŞKANI PARTİYE MESCİT YAPTI 

CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, geçtiğimiz günlerde ilçe merkezine açılan mescidi savunmuş ve "Son derece normal bir olay. Binamızda yeniden yapılanma kapsamında düzenlemeler yaptık. Aşağı katta atıl durumda olan bölümler vardı. Onları yeniden işler hale getirdik. Bizim CHP’deki büyüklerimiz, ‘Sayın başkanım biz bu aşağıda namaz kılmak istiyoruz. Mescit olarak orayı kullanabilir miyiz?’ dediler. Biz de memnuniyetle karşıladık. Bundan daha doğal bir talep olmaz. Onlar da kendi imkanlarıyla orayı mescit haline getirdiler. Bu çok olağan bir durum. CHP'de şaşılacak bir durum değil" demişti. 

Kaynak: Haber.sol.org.tr