Diyarbakır'a giderek incelemelerde bulunan 100 kişilik CHP heyeti, hazırladığı raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sundu. Aralarında CHP'li vekillerin de bulunduğu heyetin hazırladığı raporda devletin halka karşı yanlış uygulamalar yürüttüğü ve sivil halka karşı katliamların yapıldığı vurgulandı.

D'daki habere göre, gözlemlerini aktaran CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, bölgede yaşanan ihlalleri daha yüksek sesle dile getireceklerini belirtti. İnsanların artık Türkiye'ye olan aidiyet bağlarının koptuğu bir noktada olduklarının altını çizen Doğan, bu bağın daha fazla kopmaması için partilerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Doğan, "Demokratik kurumları işler hale getirecek, insanların kültürel haklarının korunmasını sağlayacak, ifade özgürlüğünün önünü açacak, ana dilde eğitime erişim hakkının önünü açacak her türlü yasal düzenleme konusunda CHP tartışmaya desteğini sunmaya hazırdır" dedi.

ULUSLARARASI GÖZLEMCİ HEYETİ İSTEĞİ
Uluslararası kamuoyunun bölgede yaşananlara dönük gözlemci bir heyet göndermesini ve burada yaşananları raporlayıp dünyaya duyurmasını isteyen Doğan, insanların yaşam hakkının korunmadığına, cenazelerin günlerce sokakta bekletildiğine, hayvanlara yem edildiğine vurgu yaparak, bunların yerinde incelenmesi gerektiğini ifade etti.

'PARLAMENTODA ÇÖZÜME KAVUŞTURULMALI'
CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan ise, "Burada devletin halka çok yanlış uygulamaları var. Mutlaka buna bir çözüm olması gerekir. Parlamentoda sorunlarını çözüme kavuşturulması gerekiyor. Halkın yaşadıkları çok büyük acılar var. Bu acıları sona erdirmek gerekiyor" dedi.

'HALKIN DUR DEMESİ LAZIM'
Devletin halk için olduğuna işaret eden Babacan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ben bütün Türkiye ve dünyanın gözleri önünde böyle bir olayın, yaşanan insanlık acısının görülmesini ve kamuoyunun oluşmasını istiyorum. Buna halkın 'dur' demesi, bu konuda devletin vatandaş için olduğunu göstermesi lazım."

Kaynak: Haber.sol.org.tr