İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde çam balıyla ünlü Dereköy mahallesinde yaşayanlar, yörelerine kurulmak istenen rüzgar elektrik santraline (RES) karşı verdikleri mücadeleyi sürdürürken, Artvin Cerattepe'deki direnişe destek eylemi yaptı. Hazırladıkları pankart ve dövizlerle Artvin’e selam yollayan Dereköylüler, “Ormanlar bizimdir” mesajı verdi. 

“Direnen Artvin halkına selam olsun, Dereköy halkı İzmir” pankartının arkasında toplanan Dereköylüler, köy meydanında buluştu. Burada hazırladıkları dövizleri açan halk, “Doğanın yeşili mi, doların yeşili mi?” sorusunu sorarak, yaşam alanlarına yapılan müdahalelerin son bulmasını istedi.

Artvin’de halkın itirazına karşı kolluk kuvvetleri ile birlikte yapılmaya çalışılan inşaat projesine Dereköylüler de itiraz etti. Yaşam savunuculuğunun sınırları olmaz diyen yöre halkı, kendi mücadeleleri ile Artvin halkının yanında olduklarını dile getirdiler. "Artvin halkının onurlu ve haklı mücadelelerine dikkat çekmek ve destek olmak için" toplandıklarını söyleyen Dereköylüler, desteğe devam edeceklerini beyan ettiler.

Dereköy'ün çığlığı: Balıma, kirazıma, zeytinime dokunma, RES'ini de al git!

Kemalpaşa'ya yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan 160 haneli, 600 nüfuslu Dereköy'de halkı, yaşam alanlarını savunmak için başlattıkları RES karşıtı mücadele ile tanındılar. Arıcılık, zeytincilik ve kirazdan geçimini sağlayan Dereköy ahalisi, yörenin ekolojik dengesini, sosyokültürel ve sosyoekonomik yapısını derinden etkileyecek olan RES’lere karşı direnişe devam ediyor.

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr