Britanya’nın önemli gazetelerinden Times’a Ankara’da 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıdan dört gün önce konuşan Bayık, Anthony Loyd’un sorularını yanıtladı.

BBC Türkçe’nin aktardığı söyleşide, Bayık, gelinen noktada bir 'ölüm kalım' mücadelesi verdiklerini belirterek, "Erdoğan bizi yenerse, Türkiye’de demokrasi isteyen herkesi mağlup edebilir" dedi.

Times, Bayık’ın "Onun rüyalarının gerçeğe dönüşmesinin önündeki en büyük engel biziz. Eğer Erdoğan bizi saf dışı bırakırsa, kazanır… Erdoğan’ı ve AKP’yi devirmek istiyoruz. Erdoğan ve AKP devrilmedikçe, Türkiye asla demokratik bir ülke olamaz" dediğini kaydetti.

"Türkiye’nin en çok aranan adamı söz veriyor: İntikam bizim olacak" başlığıyla verilen söyleşide, Bayık’ın şu sözleri de yer aldı: Türkler, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Kürt kentlerinde mümkün mertebe herşeyi yağmalayıp yaktılar. Bu nedenle halkımız intikam hisleriyle dolu. Gerillalarımıza, onlara yapılanların intikamını almaları çağrısında bulunuyor. Bu, halk mücadelesinde yeni bir dönemdir.

Bayık, savaşın şehirlere de taşınacağının sinyalini "Kısa bir süre öncesine dek Türk ordusu ile savaş sadece dağlardaydı. Daha sonra kasabalara ve kentlere de taştı. Artık her yerde olacak" diye verirken, "Mücadelenin bu aşamasında, gerillalarımıza yerine getirmeleri yönünde verilecek her emir, meşru olacaktır" dedi.

Times muhabiri Loyd, mülakat boyunca gökyüzünde insansız hava araçlarının () uçtuğunu, Bayık’ın mülakatın üçüncü dakikasında PKK bayrağını, ’lar tarafından tespit edilmelerine yol açabileceği gerekçesiyle kaldırttığını da aktardı.


Kaynak: Haber.sol.org.tr