Daha önce de gazatecileri sık sık hedef gösteren Star gazetesi yazarlarından Cem Küçük, bugünkü yazısında türkiye2ye gelen ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la görüşen gazetecilere yönel 'medeni ölü' ifadelerini kullandı.

Biden’ın görüştüğü gazetecilerin "sömürge gazetecileri" olduğunu söyleyen Küçük, görüşmeye katılan gazetecilerin "Türk milleti ve devleti nazarında medeni ölü" olduğunu da iddia etti. 

Küçük yazısında, ABD Başkanı Barack Obama’nın, ABD tarihinin gördüğü en yeteneksiz başkan olduğunu da iddia etti.

Cem Küçük'ün yazısından bir bölüm şöyle: 

''ABD tarihin gördüğü en yeteneksiz Başkanlardan Obama’nın yardımcısı Joe Biden ülkemizde bazı bitmiş sömürge gazetecileriyle konuşmuş ve o gazeteciler de Biden’a yalakalık yaparak ve yalvararak Türkiye’ye Amerikan müdahelesi istemişler. İşte bunlar bu kadar zavallı ve rezil tiplerdir sevgili okurlarım. Biden kafalarını okşamıştır herhalde bu sömürge gazetecilerinin. Biden’ın görüştüğü tüm gazeteciler Türk milleti ve devleti nazarında medeni ölü olan acınası tipler. Biden onlara Beyaz Saray’da ayakkabı boyacılığı işi verse mutlu olurlar. Her gün Amerikalıların pabuçlarını parlatırlar. Bu arada yine bitmiş, artık ismi bile hatırlanmayan bir başka sömürge gazetecisi de Biden’ın karısı bir kafede kendisinin ismini zikretti diye sevindirik olmuş. Öte yandan tanıklar Biden’ın karısının öyle bir şey demediğini ve bu bitik gazetecinin uydurduğunu söylüyorlar. Türkiye’nin en büyük anchorman’i olacağım derken yaşayıp yaşamadığı bile bilinmeyen bir tipe dönüşünce böyle travmalar olabiliyor.

Evet bu zavallı tipler sömürge gazetecileri. Aslında bu terimin orijinali merhum büyük düşünür Edward Said’indir. Said kendi ülkesinin kültüründen ve halkından nefret ederek varlığını üstün Batı medeniyetine ait gören ve ancak belli Batı istihbarat örgütleri tarafından aparatçik olarak kullanılan acınası entelektüel tipolojisi için sömürge aydınları tabirini kullanmıştır. Hem Afrika’da hem Asya’da hem Latin Amerika’da hem de İslam dünyasında böyle aydın örnekleri çok sayıda vardır. Bunlara aydın bile denemeyeceği için sömürge gazetecileri diyorum. İhanet bildirisine imza atan 1128 akademisyen ise sömürge akademisyenleridir.

Kaynak: Haber.sol.org.tr